Γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος μαγειρέματος: 45' 

Υλικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 100 γρ. ρύζι κίτρινο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι
Τρόπος εκτέλεσης

Για τα γιουβαρλάκια

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη του κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  2. Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πουδράρουμε με το αλεύρι.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις πάρει βράση βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε προσεκτικά ένα – ένα τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε το σέλινο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για ½ ώρα περίπου.

Για το αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά έως ότου αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και 1-2 κουτάλες της σούπας από το ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.
  3. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  4. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά.