17 Φεβρουαρίου, 2021
Aπό
Chef Evaggelou
Λαβράκι με σπανάκι και κολοκυθάκια γιαχνί
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 60'
Χρόνος μαγειρέματος: 45'
Υλικά
- 8 λαβράκια των 600 γρ. έκαστο (καθαρισμένα χωρίς λέπια & χωρίς εντόσθια)
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- ½ κιλό κολοκυθάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα κολοκυθάκια.
- Τα κολοκυθάκια αν είναι μικρά τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα διαφορετικά τα κόβουμε σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε έναν ταβά με το ελαιόλαδο. Αφού ροδίσουν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το σπανάκι.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Δυναμώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε.
- Μετά από 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε τον ταβά και τοποθετούμε προσεκτικά τα ψάρια. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -30 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακινώντας ελαφρά τον ταβά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.