Λαβράκι με σπανάκι και κολοκυθάκια γιαχνί

Λαβράκι με σπανάκι και κολοκυθάκια γιαχνί

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 60'

Χρόνος μαγειρέματος: 45' 

Υλικά
  • 8 λαβράκια των 600 γρ. έκαστο (καθαρισμένα χωρίς λέπια & χωρίς εντόσθια)
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • ½ κιλό κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα κολοκυθάκια.
  2. Τα κολοκυθάκια αν είναι μικρά τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα διαφορετικά τα κόβουμε σε φέτες.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε έναν ταβά με το ελαιόλαδο. Αφού ροδίσουν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το σπανάκι.
  4. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Δυναμώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε.
  5. Μετά από 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε τον ταβά και τοποθετούμε προσεκτικά τα ψάρια. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -30 λεπτά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακινώντας ελαφρά τον ταβά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.