Σκορδάρι

Σκορδάρι

Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 5'

Χρόνος μαγειρέματος: 10' 

Υλικά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Ψίχα από 2 φέτες ζυμωτό ψωμί
  • 1 κρασοπότηρο ξύδι
  • 2 κρασοπότηρα νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Χτυπάμε το σκόρδο και το αλάτι στο γουδί.

Αφού γίνει κρεμώδες προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και στην συνέχεια το ξύδι και το νερό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

 

Σημείωση: 

Αυτό το φαγητό το έπαιρναν οι άντρες στα χωράφια γιατί ήταν δροσερό και δυναμωτικό.