ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε ολόκληρες με τη φλούδα να βράσουν σε κρύο αλατισμένο νερό για περίπου 30΄.

Μόλις βράσουν, τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας το βούτυρο σε 2-3 δόσεις. Μόλις ενσωματωθεί το βούτυρο προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις αρχίσει να στέκεται ο πουρές μας αποσύρουμε από τη φωτιά.

< πίσω σε όλες τις συνταγές