Κατσικάκι Φρικασέ του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

1:40΄

ΥΛΙΚΑ

Για το αυγολέμονο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα χόρτα μας και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος για να στραγγίσουν καλά από τα νερά τους.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά μας και τα τοποθετούμε μαζί σε ένα ξεχωριστό σκεύος.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει το λάδι σωτάρουμε το κατσικάκι ελαφρά και μόλις αχνίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι να αχνιστεί και αυτό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε κρύο νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα χόρτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για ακόμη 30’-40’ ανακατεύοντας συχνά με προσοχή.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί, να πέσει η θερμοκρασία και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και 1-2 κουτάλες της σούπας από το ζωμό του φαγητού, αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην μας κόψει το αυγολέμονο, χτυπώντας το συνεχώς.

Προσθέτουμε το αυγολέμονο στα φαγητό μας και ανακινούμε την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε το φρικασέ ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές