Λαχανοντολμάδες του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30΄

Μαγειρέματος

60΄

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά όχι για πολύ, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι σφικτό προσθέτουμε λίγο νερό για να αφρατέψει.

Κατόπιν ζεματάμε το λάχανο σε νερό που βράζει για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ανοίγουμε τα φύλλα του κρατώντας τα τρυφερά κομμάτια. Τα απλώνουμε στον πάγκο μας και τα γεμίζουμε με το μείγμα τυλίγοντας τα σε ομοιόμορφα κομμάτια όχι πολύ σφιχτά.

Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες σε μία κατσαρόλα στον πάτο της οποίας έχουμε στρώσει τα κοτσάνια από τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα περισσεύματα από το λάχανο.

Γεμίζουμε με νερό ώστε να καλυφθούν καλά οι ντολμάδες τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάνω και βάζουμε για βάρος ένα πιάτο για να μην ανοίξουν κατά το βρασμό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 45΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μόλις το αλεύρι αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας ζωμό από τους ντολμάδες που έχουμε βράσει. Αφού πάρει 1-2 βράσεις, το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς.

Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε τους ζεστούς λαχανοντολμάδες και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές