Χοιρινό Λεμονάτο στην Κατσαρόλα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μία κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.

Μόλις πάρει χρώμα το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 2’-3’ ακόμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό (να καλύψει το κρέας), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μήλο, το σέλινο, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, τη φλοίδα και το χυμό του λεμονιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15’, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό και το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

< πίσω σε όλες τις συνταγές