Κεμπάπ του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΜΠΑΠ

Μερίδες

4-5

Προετοιμασίας

10'

Αναμονής

2:00'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο έως ότου έχουμε μία πάστα και την προσθέτουμε στον κιμά (αρνί και πρόβειο).

Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο και ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο μίγμα 2-3 κ.σ. νερό για να γίνει πιο ανάλαφρο.

Άφήνουμε το κρέας να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Μετά πλάθουμε τα κεμπάπ σε μεγάλες μπάλες και τις απλώνουμε επάνω σε μεταλλικές σούβλες να πάρουν το παραδοσιακό σχήμα.

Ψήνουμε τα κεμπάπ σε δυνατή φωτιά σε σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα για 3’-4’ από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ ζεστά με ψητές ντομάτες και πιπεριές, με γιαούρτι σακούλας και κρεμμυδοσαλάτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές