Μήλα Ψητά Γεμιστά με Αγριογούρουνο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ

Μερίδες

12

Προετοιμασίας

20΄

Μαγειρέματος

60΄

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας τον μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο συνεχίζουμε το σωτάρισμα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα κάστανα και 1 ποτήρι νερό αφήνοντας το μίγμα να σιγοβράσει για περίπου 15’-20’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα cranberries και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ακόμη 5΄και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού (παριζιέν) αδειάζουμε τα μήλα κόβοντας πρώτα από πάνω το ‘καπάκι’ με το κοτσάνι. Τα βουτυρώνουμε καλά μέσα έξω, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και τα γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά που έχουμε ετοιμάσει.

Ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20’-25’ και τα σερβίρουμε ζεστά.

< πίσω σε όλες τις συνταγές