Κοτόπουλο με Πιλάφι στο Φούρνο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστει το αλκοόλ βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι, το λεμονι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (υπολογίστε το νερό να καλύπτει το ρύζι περίπου 2 δάχτυλα). Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160οC και ψήνουμε έως ότου πάρει χρώμα το κοτόπουλο και πιει το ρύζι τα υγρά του, περίπου 25’-30’.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10΄ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές