H Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας έχει βαρύνουσα σημασία για την προβολή και την προώθηση της μακεδονίτικης γαστρονομίας.
Οργανώνεται για πρώτη φορά από το “αθηνόραμα” στη Θεσσαλονίκη από τις 12 μέχρι τις 18 Μαρτίου.
Σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία έπαιξαν οι πολυβραβευμένοι chefs Σωτήρης Ευαγγέλου, Απόστολος Αλτάνης, Δημήτρης Παμπόρης και Γιώργος Παπαδόπουλος, οι οποίοι επέλεξαν τις συνταγές και τις παρουσίασαν τόσο στην κλασική όσο και στη σύγχρονη μορφή. Μιλήσαμε μαζί τους και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τον τρόπο που επέλεξαν τις συνταγές που επεξεργάστηκαν, ποια από αυτές τους εκφράζει περισσότερο, και να μας μιλήσουν για το κατά την άποψη τους γευστικό μέλλον της Θεσσαλονίκης.