chef sotiris evaggelou logo
chef sotiris evaggelou logo
chef sotiris evaggelou sign

Ο
ΣΕΦ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεννημένος στον Τύρναβο, σε μια πόλη γεμάτη από γαστρονομικούς θησαυρούς, ο Σωτήρης Ευαγγέλου με μοναδικό χάρισμα στη γεύση, ταλέντο στην εκτέλεση και επαγγελματισμό στην κουζίνα κατάφερε να μετατρέψει το νεανικό του όνειρο σε μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία!

Με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο και κατασταλαγμένη μαγειρική άποψη, είναι ο άνθρωπος, που με το δικό του μαγειρικό ύφος και προσωπικότητα εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό, αφήνοντας το αποτύπωμα του στις επόμενες γενιές της μαγειρικής.

Διακεκριμένος σεφ με μακρά πορεία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, μαθήτευσε στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι.

Στη συνέχεια επιλέχθηκε να εργαστεί σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, στη Μασσαλία, στην Προβηγκία. Αποκορύφωμα η συνεργασία του με το Plaza Athénée στο Παρίσι.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, γίνεται στα 28 του χρόνια ο νεότερος Executive Chef στο Makedonia Palace στην Θεσσαλονίκη. Ως executive chef, αναλαμβάνει τις κουζίνες κορυφαίων ξενοδοχείων, όπως το Athenaeum InterContinental, το King George, τη Μεγάλη Βρετανία και ξανά το Makedonia Palace.

chef sotiris evaggelou photo
chef sotiris evaggelou sign

ΤΑΞΙΔΙ
ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ιανουάριος 1997 - Ιανουάριος 2004

MACEDONIA PALACE HOTEL
Θεσσαλονίκη
Executive Chef

Φεβρουάριος 2004 - Ιανουάριος 2005

KING GEORGE II PALACE HOTEL
Αθήνα
Executive Chef

Φεβρουάριος 2005 - Φεβρουάριος 2010

INTERCONTINENTAL ATHENAEUM ATHENS
Αθήνα
Executive Chef

Φεβρουάριος 2010 - Απρίλιος 2017

HOTEL GRANDE BRETAGNE & KING GEORGE HOTEL
Αθήνα
Complex Executive Chef

Απρίλιος 2017 - σήμερα

MAKEDONIA PALACE HOTEL
Θεσσαλονίκη
Executive Chef

chef sotiris evaggelou sign

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ

left

2023

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

Χρυσός Σκούφος για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

2022

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

Χρυσός Σκούφος για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

2021

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

Χρυσός Σκούφος για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

2020

Βραβείο “CONTEMPORARY GREEK CUISINE” για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT” για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

2019

Βραβείο “CONTEMPORARY GREEK CUISINE” για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

Βραβείο “FNL BEST RESTAURANT” για το εστιατόριο, “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

2018

Βραβείο “CONTEMPORARY GREEK CUISINE” για το εστιατόριο “SALONICA”, MAKEDONIA PALACE

2017

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “ROOF GARDEN”, Hotel Grande Bretagne

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE Hotel Athens

2017

Βραβείο “FNL BEST RESTAURANT”, για το εστιατόριο “ROOF GARDEN”, Hotel Grande Bretagne

Βραβείο “FNL BEST RESTAURANT”, για το εστιατόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE Hotel Athens

2016

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “ROOF GARDEN”, Hotel Grande Bretagne

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE Hotel Athens

2016

Βραβείο “FNL BEST RESTAURANT”, για το εστιατόριο “ROOF GARDEN”, Hotel Grande Bretagne

Βραβείο “FNL BEST RESTAURANT”, για το εστιατόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE Hotel Athens

2015

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE Hotel Athens

2014

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατρόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE Hotel Athens

“5 STAR DIAMOND AWARDS” by THE AMERICAN ACADEMY of HOSPITALITY SCIENCES

2013

“Special Award for the contribution in Progress and Promotion of Greek Cuisine” by ATHINORAMA GUIDE, Hotel Grande Bretagne

2012

Βραβείο “CONTEMPORARY GREEK CUISINE”, για το εστιατόριο “GB CORNER”, Hotel Grande Bretagne

2011

Βραβείο “CONTEMPORARY GREEK CUISINE”, για το εστιατόριο “GB CORNER”, Hotel Grande Bretagne

2010

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “Premiere”, Athenaeum InterContinental Athens Hotel

2009

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “Premiere” , Athenaeum InterContinental Athens Hotel

2008

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “Premiere”, Athenaeum InterContinental Athens Hotel

2007

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “Premiere”, Athenaeum InterContinental Athens Hotel

2006

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT” Award, για το εστιατόριο “Premiere”, Athenaeum InterContinental Athens Hotel

2005

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “Premiere”, Athenaeum InterContinental Athens Hotel

2004

Βραβείο “GOLDEN CHEF HAT”, για το εστιατόριο “TUDOR HALL”, KING GEORGE PALACE Hotel

right
chef sotiris evaggelou sign

ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ
ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ

chef sotiris evaggelou sardeles dish

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η σύγχρονη Ελληνική γαστρονομία βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο και ανεβαίνει ποιοτικά από χρόνο σε χρόνο. Με σεβασμό στους μαγειρικούς κανόνες και με υψηλό αίσθημα δεοντολογίας και ακεραιότητας, αξιοποιεί τις γνώσεις του από την Ελληνική μαγειρική παράδοση και δημιουργεί νέες συνταγές με νεωτεριστικό και δημιουργικό χαρακτήρα.

Για να αλλάξει και να βελτιωθεί το κλασικό απαιτείται βαθιά γνώση, που αποκτάται με τα χρόνια, απλοποιώντας τις διαδικασίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και υλικά με αποτέλεσμα να εξυψώνεται ακόμα περισσότερο η γεύση.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

«Η μαγειρική δεν μαθαίνεται σε δύο χρόνια, ο τίτλος του chef αποκτάται με γνώσεις, διαρκή εξέλιξη και εργασιακή εμπειρία».

O Σωτήρης Ευαγγέλου πιστεύει ότι η εξέλιξη και η επιβράβευση είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Μπορεί να κατάφερε να αγγίξει την κορυφή και πλέον να μαγειρεύει με την “κουζίνα της καρδιάς”, δεν έχει πάψει όμως να μαθαίνει καθημερινά και να ακούει τους ανθρώπους γύρω του, από τον βοηθό της κουζίνας έως τον αρχιμάγειρα. Πάντα πίσω από κάθε σπουδαίο επίτευγμα, βρίσκονται οι άνθρωποι και στην προκειμένη περίπτωση η brigata του!