chef sotiris evaggelou sign

ΑΡΧΕΙΟ

21 Νοεμβρίου 2022

ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ;

Η βιωσιμότητα στα εστιατόρια και γενικά στους χώρους Εστίασης δεν είναι μόδα, είναι η επιστροφή στην ανάγκη για τη συνέχεια της ζωής.

περισσότερα

21 Ιουλίου 2022

ΣΑΦΡΑΝ Η' ΑΛΛΙΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Ένα από τα πολυτιμότερα κορυφαία γαστρονομικά προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα η ελληνική γη είναι το "Σαφράν" ή αλλιώς ο "Κρόκος", με τόπο παραγωγής στη χώρα μας το ομώνυμο χωριό της Κοζάνης.

περισσότερα

06 Ιουλίου 2022

Μπριάμ: το καλοκαίρι στο πιάτο με ένα κλασικό λαδερό

Μπριαμ: ένα λαδερό πιάτο που συνδυάζει πολλά λαχανικά, χαρακτηριστικό της μεσογειακής κουζίνας αλλά και του ελληνικού καλοκαιριού. Με ανατολίτικη προέλευση, το φαγητό αυτό γεννήθηκε από τις ανάγκες της εποχικότητας.

περισσότερα

07 Μαΐου 2022

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ξεκινάμε να μιλάμε από το ότι η έμπνευση στη γαστρονομία είναι διαφορετική. Δεν μπορείς να πεις ότι όπως εμπνέομαι εγώ, μπορείς να εμπνευστείς και συ.

περισσότερα

17 Απριλίου 2022

ΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ

Το αυγοτάραχο, αν θα το ψάξεις, θεωρείται από όλον τον κόσμο ένα από τα εκλεκτότερα ελληνικά ντελικατέσεν, για το οποίο εμείς οι άνθρωποι της Γαστρονομίας είμαστε περήφανοι που είναι ελληνικό.

περισσότερα

05 Απριλίου 2022

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2022

Στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο του «Makedonia Palace» με την πανοραμική θέα στη θάλασσα, ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου δημιουργεί μια ελληνική κουζίνα με το προσωπικό του αποτύπωμα, που δίνει στις παραδοσιακές γεύσεις φινετσάτη σύγχρονη διάσταση και αφοπλιστική νοστιμιά.

περισσότερα

03 Απριλίου 2022

ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΕΦ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ;

Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές όταν κάθομαι και μιλάω με τον κόσμο, ακόμη και με φίλους, μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις που καταλήγουν σε...συνέντευξη.

περισσότερα

06 Μαρτίου 2022

Ο CHEF KAI H ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΤΟΥ

Πολλοί με ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για τη διοίκηση μιας μεγάλης μπριγάδας. Η μακρόχρονη εμπειρία μού έχει δείξει ότι δεν υπάρχει μία συνταγή που πρέπει να την ακολουθήσουμε όλοι οι chefs για να έχουμε επιτυχία.

περισσότερα

20 Φεβρουαρίου 2022

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ UMAMI;

Αυτή η λέξη είναι τόσο οικεία, έχει τόσο συναίσθημα και ταυτόχρονα είναι τόσο δύσκολη να την περιγράψεις.

περισσότερα

30 Ιανουαρίου 2022

ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ;

Το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον για εμένα γιατί με κάνει να ταξιδεύω με το μυαλό μου και να βρίσκω τις υποτιθέμενες απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που γεννιούνται.

περισσότερα

23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου και ο Τέλης Παπαδόπουλος προτείνουν για τις γιορτές

Να πάμε λίγο πίσω; Τότε που Χριστούγεννα σήμαιναν αγωνία για το δώρο του Άη Βασίλη, ξύπνημα αξημέρωτα για τα κάλαντα, χαρά γενικότερη, και γεύσεις;

περισσότερα

08 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί ο Γαστρονόμος πήρε τα βουνά;

Τι δουλειά έχουν 7 μάγειρες, 1 δημοσιογράφος, 1 φωτογράφος και 1 βιντεόγκραφερ στις βουνοκορφές του Ολύμπου;

περισσότερα

08 Δεκεμβρίου 2021

Η γαστρονομία της πόλης που βραβεύτηκε από την UNESCO

Η Γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με την ιστορία της πόλης από τότε που συστάθηκε. Η Θεσσαλονίκη, όπως έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές, είναι ένα πέρασμα του Δυτικού στον Ανατολικό κόσμο.

περισσότερα

23 Σεπτεμβρίου 2021

Γιάννης Μπαξεβάνης vs Σωτήρης Ευαγγέλου στο ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel

Μια Μάχη Γεύσεων από εμπνευσμένες συνταγές της Κρήτης και της Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι τυχεροί που θα παρευρεθούν στο εστιατόριο La Bouillabaisse.

περισσότερα

17 Σεπτεμβρίου 2021

Ωρίμανση στο κρέας και οι τεχνικές της.

Το θέμα της ωρίμανσης με τα κρέατα, να παλαιώνουμε τα κρέατα δηλαδή στην Ελλάδα δεν το είχαμε παλιότερα.

περισσότερα

16 Σεπτεμβρίου 2021

Το 'Salonica Restaurant' του Makedonia Palace μοναδικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη με Χρυσό Σκούφο

Κατά την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2021 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου από το Αθηνόραμα.

περισσότερα

15 Σεπτεμβρίου 2021

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

περισσότερα

10 Σεπτεμβρίου 2021

The Taste of Awakening

Διακεκριμένοι bartenders συναντούν τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου και αυτό δε χάνεται

περισσότερα

26 Αυγούστου 2021

Ο CHEF KAI H ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΤΟΥ

Πολλοί με ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για τη διοίκηση μιας μεγάλης μπριγάδας.

περισσότερα

18 Ιουλίου 2021

Το Πήλιο απέκτησε νέο γαστρονομικό προορισμό

Στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας υπάρχουν σημεία που τις τελευταίες δεκαετίες λάτρεις του καλού φαγητού ξεκινούν από κάθε σημείο της για να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές κουζίνες τους.

περισσότερα

14 Ιουλίου 2021

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021 από το Αθηνόραμα: Οι μεγάλοι νικητές

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία.

περισσότερα

01 Ιουνίου 2021

Κυκλαδίτικη κουζίνα με την υπογραφή του Σωτήρη Ευαγγέλου

Για ένα ακόμη γαστρονομικό καλοκαίρι ετοιμάζεται το Liostasi στην Ίο.

περισσότερα

25 Μαΐου 2021

Το νέο εστιατορικό concept του Liostasi Hotel στην Ίο με την υπογραφή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel, το κορυφαίο boutique hotel πέντε αστέρων της Ίου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη φετινή τουριστική περίοδο.

περισσότερα

21 Μαΐου 2021

Η «κυκλαδική περίοδος» του Σωτήρη Ευαγγέλου στο Liostasi Hotel

Μια πολύ ευχάριστη είδηση μας έρχεται από την Ιό και αφορά το ξενοδοχείο Liostasi.

περισσότερα

11 Μαρτίου 2021

Συνέντευξη στο Symposium.news

Ένας εξαίρετος chef με δικό του μαγειρικό ύφος και μια προσωπικότητα που εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό.

περισσότερα

11 Μαρτίου 2021

O Σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου στο MasterChef 5

Επιλέχθηκε να βαθμολογήσει παίκτες του Masterchef 5 στην ομαδική δοκιμασία με θέα το ναό του Ποσειδώνα.

περισσότερα

06 Φεβρουαρίου 2021

3 συνταγές για το αυριανό κυριακάτικο τραπέζι από τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου

O Σωτήρης Ευαγγέλου σερβίρει ένα πλούσιο Ελληνικό τραπέζι, ενώ ο Γεράσιμος Θύμνιος προτείνει κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα για το ιδανικό «πάντρεμα» φαγητού και οίνου.

περισσότερα

31 Ιανουαρίου 2021

Sotiris Evaggelou: Greek Food and Wine pairing

Sotiris Evaggelou serves a rich Greek table while Gerasimos Thymnios proposes wines of Northern Greece for a perfect Food & Wine pairing.

περισσότερα

25 Ιανουαρίου 2021

10 Σεφ απαντούν σε σημαντικές ερωτήσεις για το μέλλον σου!

Η ανακάλυψη νέων συνταγών, η δημιουργία αναμνήσεων μέσα από το φαγητό αποτελούν διαρκή επιδίωξη των επαγγελματιών σεφ.

περισσότερα

23 Δεκεμβρίου 2020

Γιορτινό μενού με κλασικές ελληνικές συνταγές από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Οι συνδαιτυμόνες ας περάσουν στο τραπέζι, η γιορτή ξεκινά!

περισσότερα

22 Οκρωβρίου 2020

Ο πατσάς μπαινει στα σαλόνια χάρη στην παγκόσμια ημέρα του

Σιγά σιγά δημιουργείται ένα άτυπο Greek Tripe Tribe, που οδηγεί την μπιστρονομία και το fine dining σε νέα νερά εξοικείωσης... με τον πατσά. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του πολλοί σεφ τού πλέκουν το εγκώμιο.

περισσότερα

28 Αυγούστου 2020

Salonica restaurant και η συναρπαστική κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου

Το Salonica, είναι το εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Makedonia Palace, ένας χώρος με κομψή, αφαιρετική διακόσμηση

περισσότερα

26 Αυγούστου 2020

ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ

Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές όταν κάθομαι και μιλάω με τον κόσμο, ακόμη και με φίλους, μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις που καταλήγουν σε...συνέντευξη.

περισσότερα

25 Ιουλίου 2020

Μιλήσαμε με τον ανοιχτόμυαλο Σωτήρη Ευαγγέλου

Παοκτζής εκ Τυρνάβου από κούνια, ο executive chef του «Makedonia Palace» βλέπει τις γεύσεις με ανοιχτό μάτι, συγκλονίζεται με την αυθόρμητη νοστιμιά, πιστεύει στην ελληνική κουζίνα, βάζει υψηλούς στόχους και πίνει κόκκινο.

περισσότερα

22 Οκρωβρίου 2019

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Οι μερακλήδες χαίρονται και οι γκουρμέ γιορτάζουν την πεμπτουσία του πατσά και το διασκε­δάζουν. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, φανατικός του είδους, του πλέκει το εγκώμιο, ενώ ταυτόχρονα σεφ απ’ όλη την Ελλάδα τον τιμούν δεόντως!

περισσότερα

15 Σεπτεμβρίου 2019

Στην κουζίνα του chef Σωτήρη Ευαγγέλου του Salonica Restaurant & Bar

Πως ορίζεται μία γαστρονομική εμπειρία; Αυτή θα μπορούσε να είναι η αφετηρία μιας μεγάλης συζήτησης αλλά μην ανησυχείτε, δε θα το αναλύσουμε τόσο.

περισσότερα

04 Απριλίου 2019

Ελαμψε το Makedonia Palace στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας «Αθηνόραμα» 2019

Το Salonica Restaurant του Makedonia Palace, απέσπασε βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με βαθμολογία 14,5/20, υψηλότερη ανάμεσα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

περισσότερα

26 Φεβρουαρίου 2019

Σωτήρης Ευαγγέλου, ένας σεφ θεματοφύλακας της παράδοσης

Επί πολλά χρόνια, στην πρώτη γραμμή της ελληνικής γαστρονομίας, ο Σωτήρης Ευαγγέλου έχει αναμετρηθεί με κουζίνες υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων μεγεθών.

περισσότερα

14 Μαρτίου 2018

4 Βραβευμένοι chef μιλάνε για την εβδομάδα σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας

H Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας έχει βαρύνουσα σημασία για την προβολή και την προώθηση της μακεδονίτικης γαστρονομίας.

περισσότερα

23 Ιανουαρίου 2018

Σωτήρης Ευαγγέλου: Ο άνθρωπος που προχώρησε τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης

Πριν είκοσι δυο χρόνια εργαζόμουν για το περιοδικό Μετρό όπου έγραφα και για εστιατόρια της πόλης.

περισσότερα

12 Ιανουαρίου 2018

Κορυφαίος σεφ, άρρωστος ΠΑΟΚτσής!

Έχει χτίσει το όνομα ενός κορυφαίου σεφ.

περισσότερα

27 Ιουνίου 2017

Chef, πού τρώτε το καλοκαίρι; Σωτήρης Ευαγγέλου

Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα.

περισσότερα

15 Μαΐου 2017

Σωτήρης Ευαγγέλου: Χωρίς ποιοτικά προϊόντα, δεν υπάρχουν μεγάλοι σεφ!

Πρόσφατα αναλάβατε τη «γαστρονομική ταυτότητα» του ανανεωμένου Makedonia Palace.

περισσότερα

23 Δεκεμβρίου 2016

Συμβουλές για γαλοπούλα αξέχαστη

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες σεφ, για τον οποίο μιλούν τιμητικά άπαντες οι συνάδελφοί του, μας υποδέχεται στην πιο κομψή τραπεζαρία της Αθήνας, στο θρυλικό Tudor Hall.

περισσότερα

30 Οκτωβρίου 2014

Σωτήρης Ευαγγέλου

Εxecutive chef. Γεννήθηκε στον Τύρναβο, ζει στην Αθήνα. Θυμάται με ένταση τον χρόνο δίπλα στον Alain Ducasse.

περισσότερα