07 Μαΐου 2022

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Γιατί τα εστιατόρια της Β. Ευρώπης βραβεύονται με αστέρια MICHELIN

Ξεκινάμε να μιλάμε από το ότι η έμπνευση στη γαστρονομία είναι διαφορετική. Δεν μπορείς να πεις ότι όπως εμπνέομαι εγώ, μπορείς να εμπνευστείς και συ.

Όλοι από κάπου παίρνουμε κάποιες αφορμές, κάποιες εικόνες και μας εμπνέει κάτι διαφορετικό για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε.

Αυτό που "παίζει" σήμερα στις Σκανδιναβικές χώρες που βραβεύονται συμβαίνει γιατί έχουν κάνει μια τεράστια οργανωμένη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και έχουν καταφέρει να γυρίσουν τον κόσμο τ’ανάποδα.

Τι άλλαξε στην σκανδιναβική κουζίνα και βραβεύεται;

Βρέθηκαν κάποιοι νέοι chefs, οι οποίοι δουλέψανε στη Γαλλία από όπου είχαν πάρει τις βάσεις της γαλλικής κουζίνας και μετά επιστρέψανε στη χώρα τους. Εκεί έκαναν μια νέα κουζίνα, η οποία κάπου έμοιαζε με τη γαλλική, με τη βοειοευρωπαϊκή, τη γερμανική κτλ. Προσπάθησαν όμως να βγάλουν κάτι καινούριο. Να βγάλουν τη δική τους κουζίνα. Για αυτό δουλέψανε με τη φύση, με τα δικά τους προϊόντα, με τη θάλασσα, το βουνό, το δάσος. Δεν πήγαν ούτε να κλέψουν, ούτε να ξεσηκώσουν άλλα πράγματα από άλλες χώρες.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο

< πίσω σε όλα τα νέα