03 Απριλίου 2022

ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΕΦ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ;

ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ

Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές όταν κάθομαι και μιλάω με τον κόσμο, ακόμη και με φίλους, μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις που καταλήγουν σε...συνέντευξη.

Αυτές είναι λοιπόν οι απόψεις μου γύρω από κάποια θέματα που σχετίζονται με αυτό που κάνω και ίσως να είναι ενδιαφέρον να τις μοιραστώ μαζί σου.

1. Πώς νοιώθεις που σαν μάγειρας κρίνεσαι καθημερινά για κάθε πιάτο, για κάθε μενού που σερβίρεις;

Για μένα είναι μια συνήθεια και δεν το φέρνω βαριά. Δεν με απασχολεί αυτό. Ούτως ή άλλως καταλαβαίνω και την ανάγκη του ανθρώπου, ο οποίος έρχεται στο εστιατόριό μου για να φάει και με τιμάει με την παρουσία του, είτε με γνωρίζει, είτε δε με γνωρίζει. Τώρα, εάν με γνωρίζει και έρχεται να πάρει αυτό που σερβίρω εγώ, αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα και εγώ πάντα προσπαθώ να του δώσω τα καλύτερα για να το ευχαριστηθεί. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει το φαγητό και μπορώ να το απολαύσω και καταλαβαίνω, λόγω των καταβολών μου, ότι το φαγητό είναι ιερό. Όταν κάθεσαι κάπου θέλεις να το γουστάρεις, να σου αρέσει. Είτε βιάζεσαι, είτε το πάρεις στο χέρι, είτε κάθεσαι να το απολαύσεις, να πιείς ένα κρασί και να το πας 2-3 ώρες ή και... 5 ώρες. Μου έχουν τύχει παρέες που έχουν φάει μεσημεριανό, δεν έχουν φύγει και έχουν ξαναπαραγγείλει για βραδινό. Και μου έχει κάνει εντύπωση. Και πελάτες από το εξωτερικό το έχουν κάνει αυτό.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο

< πίσω σε όλα τα νέα