Επί πολλά χρόνια, στην πρώτη γραμμή της ελληνικής γαστρονομίας, ο Σωτήρης Ευαγγέλου έχει αναμετρηθεί με κουζίνες υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων μεγεθών.
Κουζίνες που, όταν στα δεκάξι του φοιτούσε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, με τους συμμαθητές του τις έβλεπαν με δέος. Έμελλαν να γίνουν το φυσικό του περιβάλλον: το 1996 ανέλαβε executive chef του Μakedonia Palace και βρέθηκε να ηγείται μιας μπριγκάδας 35 ατόμων, ενώ ακολούθησαν εμβληματικά αθηναϊκά ξενοδοχεία – το Athenaeum ΙnterContinental, η Μεγάλη Βρεταννία και το King George.