Μουστοκούλουρα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Τεμάχια

40-45

Προετοιμασίας

40'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι για να το έχουμε έτοιμο.

Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου λιώσει ζάχαρη.

Μέσα στο χυμό λεμονιού διαλύουμε τη σόδα ανακατεύοντας και την προσθέτουμε στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις ανακατεύοντας με προσοχή να μην παραζυμώσουμε και γίνει σφιχτή η ζύμη μας. Μόλις το μίγμα αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας είναι έτοιμο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15΄.

Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που επιθυμούμε και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα μας σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160οC έως ότου ροδίσουν, για περίπου 20΄.

< πίσω σε όλες τις συνταγές