Αρνάκι «ψήμα» Χαλκιδικής του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΑΡΝΑΚΙ "ΨΗΜΑ" ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε το κρέας με τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό, το καλύπτουμε με λαδόκολλα (και αλουμινόχαρτο εάν δεν χρησιμοποιήσουμε γάστρα με καπάκι) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180οC.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά (μάραθο, άνηθο, δυόσμο) και προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε ξεπλύνει καλά για να φύγει το πολύ άμυλο, και τα σωτάρουμε για 2΄-3΄.

Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι με τα μυρωδικά στο ταψί με το κρέας και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει το ρύζι. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για ακόμη 40΄-50΄ έως ότου τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά του.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5΄ και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές