Μερίδες
4
Προετοιμασίας
2:00'
Μαγειρέματος
30'
Χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε ένα γουδί ή μπλέντερ και αλείφουμε καλά τα παϊδάκια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Κατόπιν τα ψήνουμε σε δυνατή σχάρα για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βράζουμε το φαγόπυρο για 7-8 λεπτά και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζει.
Αποφλοιώνουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τις προσθέτουμε στο φαγόπυρο με το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τα ζεστά παϊδάκια με τη σαλάτα.