Burger Προβατίνας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

BURGER ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

15'

ΥΛΙΚΑ

Για το ντιπ

Για τη σύνθεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, τα αναμιγνύουμε καλά και βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο έως ότου ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια μας.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα μπωλ και αφήνουμε το μείγμα μας να “σταθεί” στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, τον πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Ετοιμάζουμε τα burger

Απλώνουμε πάνω στα ψωμάκια το ντιπ, το μαρούλι, τη ντομάτα και το μπιφτέκι και κλείνουμε με το ψωμάκι.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες.

< πίσω σε όλες τις συνταγές