Γαρδουμπάκια του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

1:30'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

Για τα γαρδουμπάκια

Για τον ζωμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζωμός κρέατος

Βάζουμε τα κόκκαλα με το νερό στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν μία βράση ξαφρίζουμε και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα εάν χρειαστεί. Σουρώνουμε και ο ζωμός μας είναι έτοιμος

Γαρδουμπάκια

Με ένα ξύλινο καλαμάκι γυρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό των εντέρων από μέσα προς τα έξω. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπωλ με νερό και τον χυμό από τα 2 λεμόνια, ώστε να φύγει η μυρωδιά τους και για να ασπρίσουν. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος την συκωταριά σε κομμάτια με πάχος όσο ένα δάκτυλο. Τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με αλατοπίπερο & ρίγανη. Κρατάμε σε ματσάκι διαφορετικά κομμάτια της συκωταριάς και τυλίγουμε με τα έντερα. Μερικές φορές πασπαλίζουμε τα χέρια μας με αλεύρι για να μην γλιστράνε.

Αλευρώνουμε τα γαρδουμπάκια και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Τοποθετούμε τα γαρδουμπάκια σε ταψάκι, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε αμέσως με χυμό λεμόνι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές