Burger Προβατίνας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Μερίδες

5-6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα ετοιμάζουμε: κόβουμε από ένα καπάκι από όλα, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές, αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τα βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί να στραγγίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και πολτοποιούμε τη σάρκα της ντομάτας στο μπλέντερ για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε καλά τον κιμά να βγάλει αρώματα του και κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το καρότο, τη μελιτζάνα και το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 2’.

Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι, την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ½ φλυτζάνι νερό και αφήνουμε τη γέμιση να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά, τα γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά και τα αραδιάζουμε στο ταψί συμπληρώνοντας τα κενά με τα κομμάτια της πατάτας.

Προσθέτουμε στο φαγητό ½ ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45’, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμη 15’ έως ότου πάρουν χρώμα τα γεμιστά.

Μόλις ψηθούν τα γεμιστά, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 10’ πριν σερβίρουμε και τα συνοδεύουμε με φέτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές