ΓΙΟΜΙΔΙΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που βράζει ρίχνουµε µέσα και ζεµατάµε τη συκωταριά για 1΄ ξαφρίζοντας αν χρειαστεί. Τη βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα στο σουρωτήρι και, µόλις κρυώσει ελαφρώς, την ψιλοκόβουµε µε το µαχαίρι ή το ψαλίδι σε µικρά κοµµάτια. Τη στραγγίζουµε καλά.

Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουµε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουµε την ψίχα του ψωµιού για λίγα λεπτά µέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Αφήνουµε στην άκρη.

Σε ένα µεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουµε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουµε τη συκωταριά ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα µέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Κατόπιν προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τα σοτάρουµε για 2΄. Ρίχνουµε το σπανάκι και τα µυρωδικά συνεχίζοντας το σοτάρισµα µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά που θα βγάλει το σπανάκι.

Αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε τη ρίγανη, ανακατεύουµε και αποσύρουµε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουµε την ψίχα ψωµιού, ανακατεύουµε ξανά και σερβίρουµε σε πιάτα συνοδεύοντας µε λεµόνι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές