Μερίδες
6-8
Προετοιμασίας
15'
Αναμονής
60'
Μαγειρέματος
2:00'
Μαρινάρουμε το κατσικάκι με το ελαιόλαδο, το χυμό από τα δύο λεμόνια, τη μουστάρδα, το σκόρδο, πιπέρι και τα μυρωδικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τις πατατούλες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τοποθετούμε ολόκληρες στη γάστρα και προσθέτουμε το μαριναρισμένο κατσικάκι μαζί με τα υγρά του. Αλατίζουμε το φαγητό, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30’ έως ότου πάρει χρώμα το κατσικάκι μας.
Μόλις γίνει το φαγητό ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, το ξύδι, το κρεμμυδάκι και το δυόσμο. Μόλις πάρουν βράση και μείνει η μισή ποσότητα ρίχνουμε λίγα από τα υγρά του φαγητού και αφήνουμε να γλασάρει για 1’-2’. Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιάτα το κατσικάκι με τις πατάτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.