Κατσικίσια Κεφτεδάκια με Ντομάτα & Κεφαλοτύρι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

Για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί για 15’ στο ψυγείο πριν ετοιμάσουμε τους κεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 - 45 γρ. τον καθένα και τους αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 2’-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς και τους συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι ανακατεμένο με λίγη καπνιστή πάπρικα ή με παραδοσιακό τζατζίκι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές