Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Μοσχάρι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Μερίδες

5

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

2:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει ζεματάμε το κρέας για 2-3 λεπτά και το ξαφρίζουμε. Το αφαιρούμε από την κατασαρόλα, το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε σιγανή φωτιά έως ότου μελώσουν. Βάζουμε το κρέας, το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το σπετσερικό και αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά έως ότου μελώσει η ντομάτα και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.

Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για περίπου 2 ώρες.

Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 5΄, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο φαγητό να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα και να δέσει το φαγητό για ακόμη 8΄-10΄.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Quick Tip

Σπετσερικό: Είναι μίγμα μπαχαρικών που αποτελείται από γλυκιά πάπρικα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο, γαρύφαλλο, κανέλλα και μαύρο πιπέρι.

Το σπετσερικό είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία της παστιτσάδας.

< πίσω σε όλες τις συνταγές