Μερίδες
4
Προετοιμασίας
15'
Μαγειρέματος
60'
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Τις χαράζουμε και τις βάζουμε για 30’ σε ένα μπωλ με αλατόνερο να ξεπικρίσουν, τις ξεπλένουμε με καθαρό νερό και τις σκουπίζουμε καλά.
Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά για 2’-3’ σε κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν χρώμα και μαλακώσουν. Τις βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν από τα ζουμιά τους και τα πολλά λάδια και στη συνέχεια με ένα πιρούνι πατάμε τη σάρκα για να τις γεμίσουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Μόλις μυρίσει το λουκάνικο προσθέτουμε τις πιπεριές, τα σωτάρουμε, σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο, δάφνη, μπαχάρι) και το μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σπετζοφάι μας να μαγειρευτεί έως ότου μελώσουν τα κρεμμύδια και δεν έχει υγρασία.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το σπετζοφάϊ . Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα από επάνω, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ξερή ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 170ο για περίπου 30’.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με φρυγανισμένο ψωμί.