Σαλιγκάρια Γιαχνί με Πατάτες και Κολοκυθάκια του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία για τα σαλιγκάρια

Αν χρησιμοποιήσουμε σαλιγκάρια εκτροφής, είναι καθαρά και έτοιμα προς χρήση.

Αν πάλι έχουμε σαλιγκάρια που μαζέψαμε, τα βάζουμε σε ένα καλάθι με καπάκι που αερίζεται και τα ταΐζουμε με αλεύρι & κλαδάκια από θυμάρι για 3-4 ημέρες για να καθαρίσουν αλλάζοντας ενδιάμεσα το αλεύρι και το θυμάρι τουλάχιστον 1 φορά.

Βάζουμε τα καθαρά σαλιγκάρια σε μία λεκάνη με κρύο νερό για να ξυπνήσουν και πετάμε όσα δεν είναι ζωντανά. Καθαρίζουμε τη λευκή τους μεμβράνη και τα πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο, λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι, λίγα κοτσάνια μαϊντανού και βράζουμε τα σαλιγκάρια για 10΄ ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται.

Κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ξεπλένοντας τα με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πριν τα μαγειρέψουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το μάραθο, 1 ποτήρι κρύο νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30’.

Κατά διάρκεια του μαγειρέματος ανακινούμε την κατσαρόλα για να μην πιάσει το φαγητό και όταν μείνει με το λάδι το βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές