Μερίδες
4-6
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
60'
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε την συκωταριά για 7’-8’ και την ξαφρίζουμε καλά. Στη συνέχεια την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη συκωταριά και σωτάρουμε για ακόμη 1’. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το δυόσμο, την πάπρικα, το κύμινο, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά και φουσκώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Κόβουμε την μπόλια σε ομοιόμορφα κομμάτια αφού προηγουμένως την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για 1 ώρα. Βάζουμε δύο κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και τυλίγουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια.
Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τους τζιγεροσαρμάδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30’-40’.
Μόλις ψηθούν οι τζιγεροσαρμάδες, σε ένα μπωλ χτυπάμε το γιαούρτι με τους κρόκους των αυγών και βάζουμε πάνω από κάθε τζιγεροσαρμά από μία κουταλιά.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι κα τους βάζουμε πάλι στο φούρνο στους 200οC για περίπου 5’, να γκρατιναριστούν και να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε τους τζιγεροσαρμάδες ζεστούς, μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο.