Χοιρινό με Λάχανο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

1:30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μία κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.

Μόλις πάρει χρώμα το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας και σωτάρουμε για 2’-3’ ακόμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό (να καλύψει το κρέας), το σέλινο, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τον πελτέ, τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα σταδιακά το κομμένο λάχανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 25’-30’ έως ότου μελώσει το φαγητό μας και μείνει με το λάδι.

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

< πίσω σε όλες τις συνταγές