Μοσχαρίσια Μάγουλα με Πουρέ Μελιτζάνας (Χουνκιάρ Μπεγιεντί) του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ (ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ)

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

4 ώρες

ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας

Για τον πουρέ μελιτζάνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος με καπάκι που μπαίνει και στο φούρνο, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Σωτάρουμε για ακόμη 1΄, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε κρύο νερό, περίπου 2-3 δάχτυλα πάνω από το κρέας, κλείνουμε με το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση. Στη συνέχεια βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC και ψήνουμε για 2,5-3 ώρες ή όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Για τον πουρέ μελιτζάνας

Τρυπάμε λίγο τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο grill ή στη σχάρα έως ότου μαλακώσουν και καψαλιστούν εξωτερικά (περίπου 15΄-20΄).

Μόλις κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε στο βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κύμινο & μοσχοκάρυδο).

Ταυτόχρονα σε μία άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ τη βάζουμε στις σωταρισμένες μελιτζάνες, ανακατεύουμε καλά και αφού ενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι.

Εάν θέλουμε να είναι πιο λείος ο πουρές μας, πριν προσθέσουμε το κασέρι πολτοποιούμε τον πουρέ με ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε τον πουρέ και από πάνω το κρέας με άφθονη σάλτσα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές