Μελιτζανοσαλάτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

Προαιρετικά: 60 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο grill ή σε φωτιά έως ότου μαλακώσουν και καψαλιστούν εξωτερικά.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Σε μία επιφάνεια κοπής, βάζουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες, το σκόρδο, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ψιλοκόβουμε τα υλικά ανακατεύοντας τα ταυτόχρονα ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Κατά τη διαδικασία προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και 60 γρ. φέτα την οποία και ψιλοκόβουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο σε ένα σκεύος που κλείνει καλά για 5 ημέρες.

Tip για να μείνει η μελιτζανοσαλάτα λευκή καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις ραντίζουμε με το λεμόνι όσο είναι ακόμη ζεστές.

< πίσω σε όλες τις συνταγές