Μερίδες
4
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
40'
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσουν για περίπου 20΄- 25΄ (έως ότου μαλακώσουν αλλά να μην λιώνουν).
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Όσο βράζουν οι πατάτες βάζουμε το ξερό κρεμμύδι σε ένα ποτήρι με νερό, 2 κ.σ. αλάτι και 2 κ.σ. ξύδι να βγάλει την αψάδα του και να μαλακώσει (πρέπει να μείνει στο νερό τουλάχιστον 30΄).
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύσμα και το ξύδι μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα.
Σε ένα μπωλ κόβουμε τις κρύες πατάτες σε κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι (αφού το έχουμε στραγγίσει καλά) και περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα μας και τελευταία προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανο.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη άγρια ρόκα.