Σαλάτα Κινόα με Αβοκάντο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

10'

ΥΛΙΚΑ

Για το dressing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλη την κινόα και την ξεπλένετε 2-3 φορές με κρύο νερό, τρίβοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, για να φύγει η πικρή εξωτερική ουσία που την περιβάλλει.

Τη σουρώνετε, τη ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση τη μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια, τη σουρώνετε, την κρυώνετε με νερό και την αφήνετε να στραγγίξει καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε απαλά την κινόα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Για το dressing:

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με αυγοδάρτη. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές