Μύδια Σαγανάκι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

10'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε έως ότου γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση έως ότου εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 4΄-5’ για να μην στεγνώσουν και στο τελείωμα βάζουμε το μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού.

Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε με ψημένες μπρουσκέτες στην σχάρα.

Εάν θέλουμε την ώρα που σερβίρουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα.

Σημείωση ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό μας, υπολογίζουμε την πιπεριά που θα βάλουμε στη συνταγή.

< πίσω σε όλες τις συνταγές