Μερίδες
4
Προετοιμασίας
5'
Μαγειρέματος
20-30'
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε δαχτυλίδια περίπου 0,5 εκ. και βάλτε τα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 φλυτζάνι νερό.
Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 20΄, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου λιώσει η ζάχαρη, απορροφηθούν τα υγρά και τα κρεμμύδια αποκτήσουν μαλακή και κρεμώδη υφή. Ενδιάμεσα (εξαρτάται από το είδος των κρεμμυδιών) ίσως χρειαστεί να πρσθέσετε 1-2 κ.σ. νερό.
Στο τελείωμα προσθέστε το ξύδι balsamico και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρονται κρύα.