ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

5'

Μαγειρέματος

20-30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε δαχτυλίδια περίπου 0,5 εκ. και βάλτε τα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 φλυτζάνι νερό.

Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 20΄, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου λιώσει η ζάχαρη, απορροφηθούν τα υγρά και τα κρεμμύδια αποκτήσουν μαλακή και κρεμώδη υφή. Ενδιάμεσα (εξαρτάται από το είδος των κρεμμυδιών) ίσως χρειαστεί να πρσθέσετε 1-2 κ.σ. νερό.

Στο τελείωμα προσθέστε το ξύδι balsamico και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρονται κρύα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές