Μερίδες
για 2 πίτσες
Προετοιμασίας
15'
Αναμονής
2:30'-3:00'
Μαγειρέματος
-
Σε ένα μπωλ (που προηγουμένως το έχουμε ζεστάνει λίγο) βάζουμε όλα τα υλικά για την ενεργοποίηση της μαγιάς. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα σε ένα ζεστό μέρος έως ότου αφρίσει η επιφάνεια του (για περίπου 30’).
Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο για ζύμες, βάζουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10’-15’. Η ζύμη θα είναι υγρή και κολώδης, αλλά αυτό είναι που θα την κάνει και πιο τραγανή όταν ψηθεί.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπωλ που έχουμε λαδώσει με παρθένο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1,5-2 ώρες. Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη βγάζουμε και τη ζυμώνουμε για λίγο, την βάζουμε πάλι στο μπωλ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμη 30’.
Στην συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε όσες πίτσες θέλουμε να φτιάξουμε και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή μπορούμε.
Tip Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν πιέσουμε λίγο με το δάχτυλο μας και επανέλθει σιγά σιγά.