Αρακάς με Πατάτες του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'-50'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα αχνίζουμε μέχρι να γυαλίσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο και τις πατάτες και τα αχνίζουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα κοτσάνια από τον άνηθο που ψιλοκόψαμε. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 10’-15’ έως ότου μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Σερβίρουμε ραντίζοντας το φαγητό μας με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές