Πιπερονάτη του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΠΙΠΕΡΟΝΑΤΗ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις λαδώνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15’.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν οι πιπεριές και να ξεφλουδίζονται εύκολα. Μετά από λίγο τις ξεφλουδίζουμε, τις χαράζουμε στη μέση κατά μήκος, τις ξεσποριάζουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ.

Στη συνέχεια τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20’.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί λίγο πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές