Ο executive chef του εστιατορίου Salonica (Μακεδονία Παλλάς) για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.
Δεν έχει μαγειρικά κόμπλεξ ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Όταν άλλοι κάνουν ζυμώσεις και τουρσιά και ό,τι άλλο είναι στη μόδα κάθε εποχή, εκείνος κάνει τα δικά του, που είναι τα δικά μας.
Η νηστεία της Σαρακοστής είναι μία από τις μεγαλύτερες νηστείες της Ορθόδοξης εκκλησίας και παρόλο που ονομάζεται Σαρακοστή στην πραγματικότητα είναι 48 ημέρες.
Η βιωσιμότητα στα εστιατόρια και γενικά στους χώρους Εστίασης δεν είναι μόδα, είναι η επιστροφή στην ανάγκη για τη συνέχεια της ζωής.
Ένα από τα πολυτιμότερα κορυφαία γαστρονομικά προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα η ελληνική γη είναι το "Σαφράν" ή αλλιώς ο "Κρόκος", με τόπο παραγωγής στη χώρα μας το ομώνυμο χωριό της Κοζάνης.
Μπριαμ: ένα λαδερό πιάτο που συνδυάζει πολλά λαχανικά, χαρακτηριστικό της μεσογειακής κουζίνας αλλά και του ελληνικού καλοκαιριού. Με ανατολίτικη προέλευση, το φαγητό αυτό γεννήθηκε από τις ανάγκες της εποχικότητας.
Ξεκινάμε να μιλάμε από το ότι η έμπνευση στη γαστρονομία είναι διαφορετική. Δεν μπορείς να πεις ότι όπως εμπνέομαι εγώ, μπορείς να εμπνευστείς και συ.
Το αυγοτάραχο, αν θα το ψάξεις, θεωρείται από όλον τον κόσμο ένα από τα εκλεκτότερα ελληνικά ντελικατέσεν, για το οποίο εμείς οι άνθρωποι της Γαστρονομίας είμαστε περήφανοι που είναι ελληνικό.
Στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο του «Makedonia Palace» με την πανοραμική θέα στη θάλασσα, ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου δημιουργεί μια ελληνική κουζίνα με το προσωπικό του αποτύπωμα, που δίνει στις παραδοσιακές γεύσεις φινετσάτη σύγχρονη διάσταση και αφοπλιστική νοστιμιά.
Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές όταν κάθομαι και μιλάω με τον κόσμο, ακόμη και με φίλους, μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις που καταλήγουν σε...συνέντευξη.
Πολλοί με ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για τη διοίκηση μιας μεγάλης μπριγάδας. Η μακρόχρονη εμπειρία μού έχει δείξει ότι δεν υπάρχει μία συνταγή που πρέπει να την ακολουθήσουμε όλοι οι chefs για να έχουμε επιτυχία.
Αυτή η λέξη είναι τόσο οικεία, έχει τόσο συναίσθημα και ταυτόχρονα είναι τόσο δύσκολη να την περιγράψεις.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον για εμένα γιατί με κάνει να ταξιδεύω με το μυαλό μου και να βρίσκω τις υποτιθέμενες απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που γεννιούνται.
Να πάμε λίγο πίσω; Τότε που Χριστούγεννα σήμαιναν αγωνία για το δώρο του Άη Βασίλη, ξύπνημα αξημέρωτα για τα κάλαντα, χαρά γενικότερη, και γεύσεις;
Τι δουλειά έχουν 7 μάγειρες, 1 δημοσιογράφος, 1 φωτογράφος και 1 βιντεόγκραφερ στις βουνοκορφές του Ολύμπου;
Η Γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με την ιστορία της πόλης από τότε που συστάθηκε. Η Θεσσαλονίκη, όπως έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές, είναι ένα πέρασμα του Δυτικού στον Ανατολικό κόσμο.
Μια Μάχη Γεύσεων από εμπνευσμένες συνταγές της Κρήτης και της Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι τυχεροί που θα παρευρεθούν στο εστιατόριο La Bouillabaisse.
Το θέμα της ωρίμανσης με τα κρέατα, να παλαιώνουμε τα κρέατα δηλαδή στην Ελλάδα δεν το είχαμε παλιότερα.
Κατά την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2021 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου από το Αθηνόραμα.
Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.
Διακεκριμένοι bartenders συναντούν τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου και αυτό δε χάνεται
Πολλοί με ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για τη διοίκηση μιας μεγάλης μπριγάδας.
Στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας υπάρχουν σημεία που τις τελευταίες δεκαετίες λάτρεις του καλού φαγητού ξεκινούν από κάθε σημείο της για να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές κουζίνες τους.
Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία.
Για ένα ακόμη γαστρονομικό καλοκαίρι ετοιμάζεται το Liostasi στην Ίο.
Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel, το κορυφαίο boutique hotel πέντε αστέρων της Ίου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη φετινή τουριστική περίοδο.
Μια πολύ ευχάριστη είδηση μας έρχεται από την Ιό και αφορά το ξενοδοχείο Liostasi.
Ένας εξαίρετος chef με δικό του μαγειρικό ύφος και μια προσωπικότητα που εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό.
Επιλέχθηκε να βαθμολογήσει παίκτες του Masterchef 5 στην ομαδική δοκιμασία με θέα το ναό του Ποσειδώνα.
O Σωτήρης Ευαγγέλου σερβίρει ένα πλούσιο Ελληνικό τραπέζι, ενώ ο Γεράσιμος Θύμνιος προτείνει κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα για το ιδανικό «πάντρεμα» φαγητού και οίνου.
Sotiris Evaggelou serves a rich Greek table while Gerasimos Thymnios proposes wines of Northern Greece for a perfect Food & Wine pairing.
Η ανακάλυψη νέων συνταγών, η δημιουργία αναμνήσεων μέσα από το φαγητό αποτελούν διαρκή επιδίωξη των επαγγελματιών σεφ.
Οι συνδαιτυμόνες ας περάσουν στο τραπέζι, η γιορτή ξεκινά!
Σιγά σιγά δημιουργείται ένα άτυπο Greek Tripe Tribe, που οδηγεί την μπιστρονομία και το fine dining σε νέα νερά εξοικείωσης... με τον πατσά. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του πολλοί σεφ τού πλέκουν το εγκώμιο.
Το Salonica, είναι το εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Makedonia Palace, ένας χώρος με κομψή, αφαιρετική διακόσμηση
Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές όταν κάθομαι και μιλάω με τον κόσμο, ακόμη και με φίλους, μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις που καταλήγουν σε...συνέντευξη.
Παοκτζής εκ Τυρνάβου από κούνια, ο executive chef του «Makedonia Palace» βλέπει τις γεύσεις με ανοιχτό μάτι, συγκλονίζεται με την αυθόρμητη νοστιμιά, πιστεύει στην ελληνική κουζίνα, βάζει υψηλούς στόχους και πίνει κόκκινο.
Οι μερακλήδες χαίρονται και οι γκουρμέ γιορτάζουν την πεμπτουσία του πατσά και το διασκεδάζουν. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, φανατικός του είδους, του πλέκει το εγκώμιο, ενώ ταυτόχρονα σεφ απ’ όλη την Ελλάδα τον τιμούν δεόντως!
Πως ορίζεται μία γαστρονομική εμπειρία; Αυτή θα μπορούσε να είναι η αφετηρία μιας μεγάλης συζήτησης αλλά μην ανησυχείτε, δε θα το αναλύσουμε τόσο.
Το Salonica Restaurant του Makedonia Palace, απέσπασε βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με βαθμολογία 14,5/20, υψηλότερη ανάμεσα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.
Επί πολλά χρόνια, στην πρώτη γραμμή της ελληνικής γαστρονομίας, ο Σωτήρης Ευαγγέλου έχει αναμετρηθεί με κουζίνες υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων μεγεθών.
H Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας έχει βαρύνουσα σημασία για την προβολή και την προώθηση της μακεδονίτικης γαστρονομίας.
Πριν είκοσι δυο χρόνια εργαζόμουν για το περιοδικό Μετρό όπου έγραφα και για εστιατόρια της πόλης.
Έχει χτίσει το όνομα ενός κορυφαίου σεφ.
Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα.
Πρόσφατα αναλάβατε τη «γαστρονομική ταυτότητα» του ανανεωμένου Makedonia Palace.
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες σεφ, για τον οποίο μιλούν τιμητικά άπαντες οι συνάδελφοί του, μας υποδέχεται στην πιο κομψή τραπεζαρία της Αθήνας, στο θρυλικό Tudor Hall.
Εxecutive chef. Γεννήθηκε στον Τύρναβο, ζει στην Αθήνα. Θυμάται με ένταση τον χρόνο δίπλα στον Alain Ducasse.