Γαρίδες με Τζίντζερ και Χούμους του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ

Μερίδες

4-5

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

1:05'

ΥΛΙΚΑ

Για το χούμους

Για τις γαρίδες

Για την μαρινάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χούμους

Μουλιάζουμε ρεβίθια σε κρύο νερό τουλάχιστον για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό να μαλακώσουν για περίπου 1 ώρα. Σουρώνουμε κρατώντας 1/2 ποτήρι από το ζωμό τους.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα να γίνει λείο. Αν το μείγμα είναι σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο από τον ζωμό ρεβιθιών που έχουμε κρατήσει. Το σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα ή μπολ προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πάπρικα.

Για τις γαρίδες

Σε κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα δαφνόφυλλα, το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο, τους κόκκους πιπεριού και το κρασί. Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε και βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Σουρώνουμε και αποφλοιώνουμε τις γαρίδες.

Σε ένα μπωλ περιχύνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε με το χούμους.

< πίσω σε όλες τις συνταγές