Μπακαλιάρος με Πιπεριές Φλωρίνης και Ελιές του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Αναμονής

24:00'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαρμυρίζουμε τουλάχιστον για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό.

Λαδώνουμε ελαφρά τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10’-15’. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις βάζουμε σε ένα σκεύος τυλίγοντας το καλά με σελοφάν για 10΄ για να βγει ευκολότερα η φλούδα τους. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πιπεριές, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα ντοματίνια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα καππαρόμηλα, το βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το πυρέξ στην φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και περνάμε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τον μπακαλιάρο μαζί με το λάδι που έμεινε στο τηγάνι στο πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20’-25’ λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές