Black Angus Beef Burger του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

BLACK ANGUS BEEF BURGER ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

Για το μπιφτέκι

Για τη μαγιονέζα τρούφας

Για τη σύνθεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι και ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου αναμιχθούν καλά τα υλικά και πλάθουμε 6 μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα σχαροτήχανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια περίπου 4΄-5΄ από την κάθε πλευρά (ή μαγειρεύουμε ανάλογα με δικές μας επιθυμίες στο ψήσιμο).

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε στο grill στους 180ο για 1΄από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Βάζουμε στο κάτω μέρος του ψωμιού τα καραμελωμένα κρεμμύδια, συνεχίζουμε με το μπιφτέκι και το τυρί. Αλείφουμε το επάνω μέρος του ψωμιού με την αρωματική μαγιονέζα με τρούφα και τα burger είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

< πίσω σε όλες τις συνταγές