Σουτζουκάκια Σμυρνέικα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

15'

Αναμονής

60'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουτζουκάκια

Για τη σάλτσα

Για τον πουρέ

Για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί που έχουμε στραγγίσει καλά από το κρασί, το ελαιόλαδο, το αυγό, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε τον κιμά καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30’-40’ πριν τον μαγειρέψουμε.

Βγάζουμε τον κιμά από ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια στο μέγεθος που θέλουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, πουδράρουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε έως ότου πάρουν λίγο χρώμα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Για τη σάλτσα

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε τη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10’.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για ακόμη 10’.

Συνοδεύουμε τα σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας.

< πίσω σε όλες τις συνταγές