Φανουρόπιτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το αλεύρι κρατάμε περίπου 3 κ.σ. και αλευρώνουμε καλά τα καρύδια και τις σταφίδες για να μην βυθιστούν στο μίγμα όταν τα προσθέσουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το λάδι και τον χυμό έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη (περίπου 2’-3’). Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ώστε το μίγμα να ενοποιηθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες όπως είναι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (περίπου 28 εκ.) ή αν θέλουμε βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 45΄. Πριν αφαιρέσουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο, ελέγχουμε με ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί.

Αφού κρυώσει καλά, βγάζουμε τη φανουρόπιτα από το ταψί και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip Eάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το baking powder με 1 κ.γ. σόδα που θα την έχετε διαλύσει πρώτα μέσα στον χυμό πριν τη προσθέσετε στο μίγμα με το λάδι και τη ζάχαρη.

< πίσω σε όλες τις συνταγές