Γλυκιά Κολοκυθόπιτα με Φύλλο Κρούστας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

1:05'

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά της -είναι σημαντικό να μην υπάρχουν υγρά γιατί τα φύλλα της πίτας θα μαλακώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός ορθογώνιου ταψιού με ελαιόλαδο και απλώνουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα πριν τα στρώσουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Διπλώνουμε και φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα στρίβοντάς τις να σχηματιστεί ένας κόθρος.

Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 50 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές