Καρυδόπιτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Μερίδες

10

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5’-6’ και αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνοντας το να κρυώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά έως ότου έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι και τα καρύδια και στη συνέχεια τη μαρέγκα σε 2-3 δόσεις με προσοχή για να μην ξεφουσκώσει.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 45’. Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με το κρύο σιρόπι.

Σερβίρουμε την καρυδόπιτα αφού κρυώσει.

< πίσω σε όλες τις συνταγές