Μερίδες
8
Προετοιμασίας
60'
Μαγειρέματος
60'
Κόβουμε την κολοκύθα στα 4 και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μισή ώρα. Την βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα κουκούτσια και κρατάμε την σάρκα της κολοκύθας, βάζοντας την σε έναν blender και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 425 γρ. απο τον πουρέ της κολοκύθας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά με μια μαριζ μέχρι το μίγμα να σκουρύνει και να αφυδατωθεί. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρουν μια βράση σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε 1 μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα και το φυλάμε στο ψυγείο έως ότου το χρησιμοποιήσουμε στο κέικ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 400 γρ. από το μίγμα κολοκύθας, τα αυγά, τα δυο είδη ζάχαρης και χτυπάμε με το σύρμα για 8 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Έπειτα προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και την σόδα σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ 23 εκατοστά την οποία έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε να κρυώσει καλά αφαιρούμε από την φόρμα και το σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινέλο έπειτα περιχύνουμε με το γλάσο βανίλιας.