Κέικ με Κολοκυθάκια του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μερίδες

8-10

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

Για το icing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κέικ

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα αναμιγνύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα.

Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπωλ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για περίπου 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω.

Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Icing

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το βούτυρο χτυπώντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.

Γαρνίρουμε το κέικ με το icing και σερβίρουμε.

Tip Όταν τρίψουμε τα κολοκυθάκια δεν τα στραγγίζουμε και μετράμε τα 3 φλυτζάνια με όλα τα υγρά τους.

< πίσω σε όλες τις συνταγές