Κέικ Μεντοβίκ του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΙΚ ΜΕΝΤΟΒΙΚ

Μερίδες

8

Προετοιμασίας

-

Μαγειρέματος

-

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

Για την κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φύλλο

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει. Ρίχνουμε σιγά-σιγά αυτό το μείγμα στο μπωλ με τα αυγά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε μπαστούνι. Το κόβουμε σε 8 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο ενός χιλιοστού περίπου. Με την βοήθεια ενός τσερκιού 20 εκ. κόβουμε τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε για 7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε και τις άκρες από τα φύλλα που περίσσεψαν για να πασπαλίσουμε το γλυκό μας.

Για την κρέμα

Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Για την συναρμολόγηση

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε πάνω του λίγη από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα φύλλα και αλείφουμε με κρέμα όλη την τούρτα γύρω και πάνω της. Τελειώνουμε την τούρτα πασπαλίζοντας την με τα ψημένα και θρυμματισμένα υπολείμματα της ζύμης.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-4 ώρες για να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές